Hi ha millor brou de cultiu pel dubte que el propi èxit?

Per qui llegeix aquestes paraules empès per l'interès de llogar el meu hort, us explicaré la meva anècdota d'infantesa, com a experiència de vida, quan em vaig entristir al veure com moria la meva planta de tanta aigua com l'havia regada. Els meus pares em van fer entendre que donar de més, tot i que resulti gratificant, no sempre és el més correcte.

Prou de pensar en les oportunitats que s'escorregueren, en els canvis que es perden per por al fracàs. A vegades em pregunto, quan trobarà l'home el seny en el seu cor i construirà un refugi contra les pors al fracàs de la seva ignorància?

Per als errors i el fracàs existeix l'oportunitat; no serveix de res confinar un cor buit o economitzar l'ànima. Un romanç empès per una finalitat instantània o sense dolor, no és un romanç. No deixis que la melancolia et sufoqui, que la rutina t'acomodi, que la por no et deixi intentar. Desconfia del destí i creu en tu mateix.

La única manera d'arribar a la veritat és amb els fets. Els fets són la nostra arma més poderosa contra la superstició, la ignorància i el fracàs. Perquè la teva realitat és millor que els teus somnis. Allò que dubtes per por al fracàs es respon amb intel·ligència.

Qui llegeixi aquestes paraules amb el fi de voler cultivar el seu propi producte, avalo assessorant el meu coneixement del cultiu per l'experiència dels meus errors que foren fracassos per l'acumulació de l'esforç per cultivar, per tal que li sigui tot un èxit emocional; perquè el meu hort i la terra em varen ensenyar a ser útil i no important.

 

Joan Maria Rovira Pujals